Menü

Emlékhelyek Napja 2019. május 11., szombat

Publikálva: 2019. április 29.

Emlékhelyek Napja - Debrecen, 2019. május 11., szombat

Emlékhelyek Napja 2019. május 11., szombat

A Nemzeti Örökség Intézete idén is megrendezi az Emlékhelyek Napját 2019. május 11-én. Hazánkban 17 épület/intézmény viselheti a Nemzeti Emlékhely címet - köztük a Debreceni Református Nagytemplom és Kollégium. Látogassanak el május második szombatján a cívisvárosba, ismerkedjenek meg hazánk történelmi jelentőségű kincseivel!

Az Emlékhelyek Napján kedvezményes belépőjeggyel, színes programokkal és hosszított nyitva tartással várunk minden kedves érdeklődőt!

----------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAMOK:

DEBRECENI REFORMÁTUS NAGYTEMPLOM

• Kincskeresés a Nagytemplomban – családi játékok a nap folyamán

• 10 óra – Legyél Te is Kossuth Lajos! – fotózási lehetőség

• 11 óra – Séta a lelkésszel – ingyenes tárlatvezetés

• 12 óra – Forradalmi orgonakoncert

DEBRECENI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM

• 9, 11, 14 órától – Élő múzeum ~ élő interpretáció az Egyházművészeti és a „Kálvinista Róma” kiállításban:

1. Árva Bethlen Kata udvarában interaktív, élő interpretációs tárlatvezetés

2. Huszár Gál és a könyvnyomtatás interaktív, élő interpretációs tárlatvezetés

Légy részese a kiállításnak! Ismerd meg Árva Bethlen Katát és Huszár Gált egy nem mindennapi környezetben és tárlatvezetés során. Kipróbálhatod, milyen lehetett a késő középkori Debrecen polgárának lenni! A Kálvinista Róma kiállításban a könyvkötés, a nyomdászat rejtelmeibe vezetjük be az érdeklődőket, nyitott restaurátorműhely segítségével. A foglalkozások szombaton, 9:00, 11:00, 14:00 órától kezdődnek. Előzetes regisztráció szükséges.

• 10 óra – Debrecen, a reformáció városa – Művelődéstörténeti séta. Előzetes regisztráció szükséges. Debrecen, a reformáció városa – művelődéstörténeti séta. Megemlékezünk a Kálvin tér egykori református épületeiről, látogatást teszünk az 1567. évi zsinatnak otthont adó imateremben, amely az egyetlen fennmaradt debreceni helyszín a hitújítás korából. A Református Kollégium Nagykönyvtárában a város reformációjához kapcsolódó 16–17. századi könyvekkel ismerkedünk dr. Oláh Róbert, a régi könyvek szakértőjének kalauzolásával. Találkozó a Kossuth szobornál. A másfél órás séta szombaton, 10 órakor indul, maximum 20 fővel. A program a kedvezményes jeggyel vehető igénybe. Előzetes regisztráció szükséges.

• 13 óra – Séta a Debreceni Református Kollégiumban és a Nagytemplomban. Utunk során megismerhető az intézmények múltja és jelene. Betekintést nyerhetünk néhány, a látogatók elől elzárt területre is. A program a kedvezményes kombinált jeggyel vehető igénybe. Indulás a Kollégium Múzeumának pénztárától 13 órakor. (Időtartam kb. két óra) A sétán való részvételre előzetes regisztráció ajánlott!

Regisztráció a Debreceni Református Kollégium programjaira a

(52) 614-370 telefonszámon.

----------------------------------------------------------------------------------------

NYITVATARTÁS ÉS JEGYÁRAK:

Debreceni Református Nagytemplom: 9-15 óra

Belépőjegy: egységesen 400 Ft (6 év alatt ingyenes)

Debreceni Református Kollégium: 9-16 óra

Belépőjegy: egységesen 500 Ft (6 év alatt ingyenes)

Közös belépőjegy ára: egységesen 800 Ft/fő