Menü

Május 31-ig ingyenesen hozzáférést biztosítunk az alábbi külföldi adatbázisokhoz

Publikálva: 2020. április 30.

Május 31-ig ingyenesen hozzáférést biztosítunk az alábbi külföldi adatbázisokhoz beiratkozott olvasóink számára. Az adatbázisok közvetlenül elérhetőek a Kollégium munkahelyi gépeiről (Nagykönyvtár számítógépei, DRHE munkahelyi és könyvtári gépei), de közvetve az alább részletezett beállítási lehetőségekkel távolról is elérhetőek mindazok számára, akik az intézményeinket nem látogathatják. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy van lehetőség újonnan beiratkozni vagy régebbi, már lejárt beiratkozást meghosszabbítani a kolcsonzes@silver.drk.hu e-mail-címen.

Május 31-ig ingyenesen hozzáférést biztosítunk az alábbi külföldi adatbázisokhoz

Theology and Religion Online

Rendszeres teológiai primér és szekundér irodalmat tartalmaz (pl. Karl Barth Church Dogmatics Study Edition 30 kötetben), túlsúlyban monográfiákat, de tanulmányokat, kommentárt, enciklopédiákat és egyéb referensz műveket is. A Jézus személyével és korával kapcsolatos művek külön részt alkotnak az adatbázisban. Archeológiai felvételek és műtárgyfotók is böngészhetőek.

https://www.theologyandreligiononline.com

Bloomsbury Collections

Antropológia, történelem, vallástudományi és biblia-teológiai tanulmányok, nyelvészet, teológia és filozófia egy helyen. A 20 fő témakörbe osztott adatbázisban közel 6000 e-book között böngészhetünk.

https://www.bloomsburycollections.com

Bloomsbury Cultural History

Egyetemes kultúrtörténet képeken keresztül az antikvitástól kezdve a modern korig. Az idővonal segítségével a századok között navigálhatunk, az adatbázis a vallás, a politika, a művészetek és számos témakör szemszögéből közelíti meg a kultúrtörténetet. Találataink során múzeumi tárgyak, könyvek, publikációk és óravázlatok közül válogathatunk.

https://www.bloomsburyculturalhistory.com

Bloomsbury Education and Childhood Studies

Oktatás és nevelés helyzete a világ különböző pontjain a különböző életkorok, oktatási rendszerek és földrajzi régiók szerint. Az adatbázis bevált gyakorlatokat, cikkeket, tanulmányokat tartalmaz. A világtérképen kattintva megismerhetjük az országok oktatási kérdéseit.

https://www.becs-bloomsbury.com/home


A távoli elérés beállítását az alábbi videóban mutatjuk meg!