Menü

Kollégiumi Könyvtári Napok 2020

Publikálva: 2020. szeptember 16.

A Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára tisztelettel meghívja Önt a Kollégiumi Könyvtári Napok keretében szervezett előadásaira.

Kollégiumi Könyvtári Napok 2020

A rendezvény látogatói díjtalanul beiratkozhatnak a könyvtárba. Ha a járvány miatt a rendezvény a könyvtárban nem tartható meg, a Nagykönyvtár YouTube-csatornáján sugározzuk az előadásokat.

Bétéri Barbara - A guglin túl.

Mesterfogások a könyvtári és szakirodalmi adatbázisok használatában 2020. október 6. kedd 11.00–11.40 és 2020. október 7. szerda 14.00–14.40

Helszín: Nagykönyvtár Kálvin tér 16. I. emelet

Csonkolás, rendezés, profil, RSS – ismerd meg a könyvtárosok trükkjeit a gyors és hatékony információkeresésben. Használd úgy, mint egy profi a következő adatbázisokat:

  • a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára és a Debreceni Egyetem közös elektronikus katalógusát,
  • az EBSCO Academic Search Complete és az Atla Religion Database szakirodalmi adatbázisokat.


Kovács Csilla - Modern szuperképesség: megtanulni tanulni.

Hatékony tanulási stratégiák bemutatója

2020. október 8. csütörtök 11.00–11.40

Helszín: Nagykönyvtár Kálvin tér 16. I. emelet

Nem tudjuk, milyen lesz a világ öt, tíz vagy ötven év múlva, ezért nagy jelentősége van annak, hogyan tudunk alkalmazkodni. Hihetetlenül fontos, hogy lépést tartsunk a változásokkal, amihez elengedhetetlen a tanulás. A tanulás kemény munka, időt és energiát követel, de lehet ezt jól is csinálni. Tudatos előkészületekkel és hatékony stratégiákkal felvértezve te is elérheted a céljaidat. Ebben nyújtok segítséget neked.

Kettős könyvbemutató

2020. október 8. csütörtök 16.00–16.40

Helszín: Nagykönyvtár Kálvin tér 16. I. emelet

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Gyűjtemények sorozatban megjelent Fekete Csaba liturgiatörténeti munkája Pathai István, Milotai Nyilas István és Melius Juhász Péter egy-egy szertartási művéről. A kötetet méltatja Kurta József, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet lelkész-könyvtárosa.

Oláh Róbert Kálvin műveinek recepciója a 16-17. századi Magyarországon c. munkája a Református Művelődéstörténeti Füzetek sorozatban jelent meg, a Református Művelődés- és Iskolatörténeti Kutatóintézet kiadásában. Bemutatja Fazakas Gergely Tamás, a Debreceni Egyetem Magyar irodalom- és Kultúratudományi Intézet igazgatója.