Skip navigation

Személyes olvasói profil

Az online katalógus felületén lehetőség van a személyes adataink megtekintésére is.
Minden olvasójeggyel rendelkező személy bejelentkezhet a rendszerbe az Olvasói adatok vagy a Bejelentkezés feliratra kattintva.

Ezt követően megnyílik egy bejelentkezési felület, ahol az olvasói vonalkód megadásával be tudunk jelentkezni. A jelszó alapértelmezetten a születési hónap és a nap, tehát február 15 esetében 0215.

Ezt később meg is lehet változtatni, az új jelszó elfelejtése esetében pedig a könyvtáros segítségét kérve a régi jelszó visszaállítható.

A bejelentkezés után láthatjuk, mely könyvtárakba vagyunk beiratkozva és megtekinthetjük a megadott személyes adatainkat is. A Könyvtáraim fül alatt felsorolásszerűen megtaláljuk a könyvtárakat és az adott könyvtárból kikölcsönzött könyveket. Itt van lehetőségünk arra, hogy meghosszabbítsuk a kikölcsönzött könyveket. A rendszer a kölcsönzési határidő meghosszabbítását csak a lejárati határidő előtt 2 nappal engedi meg, feltéve hogy más nem tett előjegyzést a könyvre, vagy nem értük e el a hosszabbítás lehetőségének maximális számát.

Itt tudjuk megnézni a Raktári kéréseim fül alatt az online kikéréssel kért könyveinket és azok státuszát.

Érdemes a keresés megkezdése előtt bejelentkeznünk, így a munkamenet során elvégzett kereséseink a keresési előzmények között elérhetőek lesznek. Lehetőség van akár e keresések módosítására is. A Kosár lehetőséget választva pedig összegyűjthetjük a minket érdeklő találatokat. Letölthetjük az egész találati listát a Kosár feliratra kattintva vagy a jelölőnégyzetek bepipálásával csak egyes találatokat. A kijelentkezés után ezeket az adatokat a rendszer nem tárolja tovább.

Rövid kisfilm a Személyes olvasói profil használatáról:

Lehetőségek az Olvasói profilban