Skip navigation

Találati lista

A keresés elvégzése után a találati listát különböző szempontok alapján rendezhetjük:

  • szerző
  • cím
  • dátum
  • típus

A lista megjelenítését további két beállítás segítségével tehetjük még átláthatóbbá, a Részletezéssel és az egy oldalon megjelenő tételek számával.

A részletezés során a találati listát különféle nézetekben állíthatjuk át. A Lista nézet az alapértelmezett beállítás, itt egymás alatt jeleníti meg a találatainkat. A Mozaik nézetben egy oszlopszerű elrendezésben látjuk a találatokat, a szerző és a cím jelenik meg. E két megjelenítési mód során a Részletek és a Kosár lehetősége elérhető.  A Normál példányokkal és a Hosszú példányokkal nézetnél már csak a Kosár a választható opció, a példányok adatai a dokumentum alatt találhatóak. A következő nézet a Hosszú, itt csak a könyv adatait tudjuk megtekinteni, a példányokról és azok lelőhelyeiről nem szerzünk információt. A MARC és a HUNMARC a könyvtárosok által használt feldolgozási forma, ennek a megjelenítésére nincs szüksége a felhasználónak. Az utolsó rendezési mód a Cédula formátum, ez a hagyományos cédulakatalógus formátumában jeleníti meg a találati listánkat.

A különböző nézetek segítenek eligazodni a kívánt adatok között. 

Lista nézet Mozaik nézet
Hosszú, példánnyal nézet Cédula formátumú nézet

Ha elvégeztük a szükséges beállításokat a találati lista áttekinthetősége érdekében a legtöbb esetben a Részletek feliratra kattintva megtekinthetjük az egyes találatok adatait és a példányokra vonatkozó információt. Itt találjuk meg az adott könyv Lelőhelyét, Helyrajzi számát, Státuszát és egyéb információit. A feliratokra kattintva rendezhetjük is a listát.

A könyv adatai A folyóirat adatai